Kategoriarkiv: Arrangemang

Valborgsfirandet i Stavsjö 2020 avlyst

Varje år sedan urminnes tider har vi samlats i Stavsjö för att fira Valborgsmässoafton ute på Slaggudden. Vi ser normalt mellan 700 – 1000 personer i Stavsjö den här kvällen.

Alla bedömningar pekar nu på att utbredningen av COVID-19 kommer att vara ännu större om en och en halv månad än idag. Många är i riskgruppen för att få komplikationer vid en smitta. Alla åtgärder går nu ut på att sänka och sprida ut puckeln infekterade så mycket som möjligt.

Till detta ska läggas att vi planerat flytta delar av genomförandet till Brukets matsal. Med den utbredning som epidemin kan komma att få är det inte möjligt att ta in externa besökare i lokaler som är en arbetsplats. 

När vi nu avlyser årets Valborgsfirande i Stavsjö vill vi poängtera att nästa års firande kommer att ha en något ny gestaltning där vi hoppas kunna samla alla besökare på ett nytt och trevligt sätt i anslutning till Brukets matsal och Stavsjö Bruksmuseum. Vi hoppas ni kan bära med er av denna positiva underton och att Valborg faktiskt kommer tillbaka nästa år.

Stavsjö 2020-03-19

Stavsjö Föreningshusförening

Styrelsen